ANNE

 

Idéfix is voor mij ontstaan uit de wens om ruimte te maken voor waar we ons echt verbonden mee voelen. Ik kreeg sterk de indruk dat onze sluimerende ideeën ons iets vertellen over onze kern. Door hier op te vertrouwen en vorm aan te geven belanden we uiteindelijk op een plek die echt past.

 

Vanaf het moment dat ik voor me zag van wat Idéfix zou kunnen zijn, liet het me niet meer los. Samen met Kirsten begon ik met bouwen, in het klein. Elke stap leidde weer tot een volgende. Vorig jaar durfde ik ineens los te laten wat eerder houvast gaf; mijn vaste baan. Hoe eng dat eerst ook was; het maakte me open. Een gigantisch gevoel.

 

Wakker zijn. Durven wachten, bereidheid om los te laten en het helemaal toestaan. In die kanteling valt alles samen. Daar zijn we het meest breekbaar én krachtig tegelijk. Getuige mogen zijn van dat proces vind ik het mooiste dat er is.

 

 

 

KIRSTEN

 

Al een jaar of zeven geleden ontstond Idéfix als sluimerend idee in mij. Ik reisde veel en kwam vaak op plekken waar ik geïnspireerd werd. Door lezingen van boeiende sprekers, door ontmoetingen met bijzondere mensen. Het reizen en de inspiratie wekte in mij de wil tot realisatie: nieuwe dingen in de wereld zetten waar ik helemaal tot mijn recht zou komen. Een zinvolle bijdrage leveren aan deze wereld.

 

Tegelijkertijd zag ik bij mijzelf en anderen om mij heen hoe deze wil tot actie ook weer verwaterde naarmate het leven van alledag weer de overhand nam. De ideeën kregen onvoldoende bodem om te groeien.

 

Idéfix is voor mij een voedingsbodem waar deze ideeën de volle aandacht krijgen. En waar jij en ik in onze volledigheid zichtbaar worden. Zodat we een betekenisvolle bijdrage kunnen leveren aan de wereld. Vanuit eenvoud en rust faciliteer ik bij Idéfix een bouwplaats voor ideeën. Ruimte scheppend voor iedereen.

Dit doe ik door goed te luisteren, als nieuwsgierige onderzoeker en als bezield verteller.