Het Idee Van

 

Een slapend idee is als de concrete uiting van een verlangen, dat steeds bij je terugkeert.

Hoe zet je dat idee in beweging?

| JINDRA |

 

"De grootste pijn als je niet in beweging bent met je idee is volgens mij: dat je wél de ideeën hebt en daar met andere mensen over praat, maar het vervolgens niet echt doet. Als je ondertussen met andere dingen bezig bent dan waarmee je bezig wilt zijn. Als je het gevoel hebt dat je op de verkeerde plek zit. En allerlei ruis ertussen laat komen. Maar ondertussen wel heel erg over je ideeën nadenkt en droomt en er over praat.

 

Dit niet écht in beweging zijn deed me besluiten om aan Idéfix deel te nemen. Tot nu toe was ik niet in beweging met mijn idee. Ik liet twijfel en zorgen de overhand nemen en ik luisterde vooral naar mensen die, bewust of onbewust, “verstandige” adviezen gaven. Ik luisterde heel erg naar een mannetje op mijn schouder die allerlei bezwaren had tegen mijn ideeën.

 

 

 

 

Idéfix gaf me een aantal heel praktische handvatten, die ik als ik weer eens vastloop ook zelf kan doen. Zoals we tijdens de cursus bierviltjes op de grond legden: een tijdlijn voor je zien en dan terugstappen en dan bedenken ‘wat zijn belangrijke stappen en wat is de éérste stap’. Gewoon héél simpel eigenlijk, het zijn dingen die ik de rest van mijn leven zou kunnen toepassen. De begeleiding tijdens het programma vond ik heel fijn. Er werd een hele ontspannen sfeer gecreëerd. Objectief, maar wel betrokken. En er was een goede balans tussen met je hoofd bezig zijn, fysiek werk en ontspanning.

 

Nu, in de twee maanden dat ik bezig ben met mijn idee, voelt het vooral heel goed nu wél bezig te zijn met wat ík wil. Het voelt alsof ik nu op een goed pad zit, ik ga ergens naar toe. En dat ik niet meer stil sta, dat is het allerfijnste.

 

Als ik het hoofdprogramma van Idéfix in één zin moet beschrijven dan zou ik zeggen: het doet echt wat het belooft. Het zet je inderdaad in beweging. "

 

 

Check Jindra's website: www.offbeatcinema.nl